Spouwmuurisolatie

Besparing: € 150,- tot € 450,- per jaar, 9% btw en gunstige subsidie

Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal in de spouw gespoten. Dat levert veel voordelen op: een warmer huis, een lagere energierekening en een beter klimaat. Gemiddeld mag je rekenen op een besparing op je energiefactuur van ongeveer 2,5 à 3 euro per m² spouwmuurisolatie per jaar.
Otera Keurmerken Header Hero
Otera Besparing Label
Otera Euromunten
Otera Financieel Label

besparing tot wel € 450,- per jaar, 21% 9% btw en subsidie

Is je woning ouder dan twee jaar? Dan profiteert van het verlaagde btw-tarief van 9% in plaats van 21%. In combinatie met 1 andere energiebesparende maatregel ontvang je tot wel 8 euro per m2 subsidie.

Eenvoudig toe te passen, zonder verbouwing

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en snelste manier om muren te isoleren. Spouwmuurisolatie geeft veel comfort in huis. Je woning houdt de warmte beter vast en de muren geven minder kou af.
Otera Spouwmuurisolatie Besparing

Bespaar tot 30% op je gasverbruik

Heeft jouw woning geen (spouw)muurisolatie? Weet je hoeveel warmte daardoor verloren gaat? En hoeveel gas je dus kan besparen met spouwmuurisolatie? Waarschijnlijk meer dan dat je denkt. Veel mensen weten wel dat de meeste warmte (ongeveer 30%) ontsnapt via het dak van een woning. Dat komt doordat warme lucht opstijgt.

Maar wat veel mensen niet weten is dat je met spouwmuurisolatie meer gas kan besparen dan met dakisolatie in het geval er nog geen of weinig isolatie aanwezig is. Met dakisolatie kan je tot 20% besparen, met spouwmuurisolatie tot wel 30%!

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt er isolatiemateriaal aangebracht in de spouw. Dat is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning. De meeste woningen die gebouwd zijn na 1930 hebben een spouwmuur. De spouwmuur wordt via gaten in de muur gevuld met vocht bestendig, isolerend en duurzaam isolatiemateriaal.

Maar niet elk huis heeft een spouwmuur en soms is een spouwmuur ook gevuld met (bouw)puin of de spouwmuur is erg smal. In dat geval is het niet mogelijk om de spouwmuur te isoleren. Twijfel je of je spouwmuur geschikt is? Of of je überhaupt een spouwmuur hebt? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. We kijken graag met je mee!

Otera Spouwmuurisolatie
Otera Spouwmuurisolatie Subsidie

Zeer gunstige subsidieregeling

Je woning isoleren is nu extra voordelig. Tot eind van dit jaar ontvang je gemiddeld 30% subsidie op jouw isolatiemaatregelen. Voor een spouwmuurisolatie ontvang je €8 aan subsidie per m² bij een afname van minimaal 10m² aan isolatie.

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als je twee of meer maatregelen treft, zoals  isolatieglas, dakisolatie, vloerisolatie of een hybride warmtepomp. Dit maakt het isoleren van je woning nóg aantrekkelijker.

Voor welke huizen geschikt?

Spouwmuurisolatie is vooral interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd. Want bij de bouw zijn die huizen niet (goed) geïsoleerd.

De spouw is een ruimte van 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Woningen van vóór 1920 hebben vaak geen spouwmuur, dus hier is deze vorm van isolatie niet mogelijk. Woningen vanaf 1975 hebben vaak al spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie ontbreekt soms ook bij huizen die tussen 1975 en 1982 zijn gebouwd met een bouwvergunning van vóór 1975.

Otera Spouwmuurisolatie Check

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Otera Spouwmuurisolatie Werk
Otera Zekerheden Garantie Keurmerken

Van advies tot isolatie

Onze isolatiespecialisten komen langs om de woning te analyseren en een passend advies op maat te geven.

De isolatiemonteur start altijd met een visuele inspectie alvorens de isolatie aan te brengen. Nadat de gevel geheel gevuld is met isolatie worden alle boorgaten weer gedicht met voegsel. De monteurs mengen dit voegsel op kleur zodat deze kleur goed overeenkomt met de huidige voeg kleur van de desbetreffende woning.

We helpen je de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden te begrijpen om jouw investering zo kosteneffectief mogelijk te maken.

Door te kiezen voor een isolatie draag je actief bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Wat onze klanten vertellen...

Daar zijn we trots op!

Otera Beoordeling Klanten

4.8 sterren van 5
Google & Trustpilot

Ontvang onze zonnige E-zine in je brievenbus!

Schrijf je in en laat je inspireren, leer hoe je eenvoudig kunt besparen en maak kans op fantastische prijzen!

🌿Klaar voor inspiratie en plezier rechtstreeks in je inbox? Met de Zonnige E-zine duik je in de wereld van duurzaam leven met praktische tips, de nieuwste technologieën en inspirerende verhalen die laten zien hoe makkelijk en leuk het is om groener te leven. Van eenvoudige besparingstips tot exclusieve abonnee-aanbiedingen, en niet te vergeten onze spannende winacties, je vindt het allemaal in onze Zonnine E-zine nieuwsbrief!

Geen zorgen, wij spammen niet en we delen je e-mail nooit met anderen. We sturen alleen inspirerende en motiverende berichten. Voeg ons toe aan je lijst van vertrouwde afzenders, zo mis je nooit een tip of idee die echt het verschil kan maken!

Otera Adviesgesprek Medewerker

Op al je vragen een antwoord, zo geregeld!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres in en een besparingsexpert neemt binnen 1 dag contact op om je wensen door te nemen of plan zelf een adviesgesprek in.

* Verplicht veld