Is HR++ glas zinvol?

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Wat onze klanten vertellen...

Daar zijn we trots op!

Otera Beoordeling Klanten

4.8 sterren van 5
Google & Trustpilot

Is HR++ glas zinvol?

HR++ glas is een type isolatieglas dat steeds populairder wordt in Nederland vanwege de vele voordelen die het biedt. Het staat voor Hoog Rendement ++ glas en is een verbeterde versie van standaard dubbel glas. Hr++++ glas is ontworpen om warmteverlies te verminderen, energie-efficiëntie te verbeteren en het comfort in huis te verhogen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat HR++ glas precies is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een type isolatieglas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met edelgas, meestal argon. Deze spouw is breder dan bij standaard dubbel glas, waardoor het betere isolerende eigenschappen heeft. Daarnaast heeft HR++ glas een speciale coating op één van de glasplaten die ervoor zorgt dat warmte beter wordt gereflecteerd naar binnen, terwijl zonlicht nog steeds wordt doorgelaten.

Het verschil tussen HR++ glas en standaard dubbel glas zit voornamelijk in de isolatiewaarde. HR++ glas heeft een U-waarde van 1,1 W/m²K, terwijl standaard dubbel glas een U-waarde heeft van ongeveer 2,7 W/m²K. Dit betekent dat HR++ glas veel beter isoleert en dus minder warmteverlies heeft. Daarnaast heeft HR++ glas ook een betere geluidsisolatie dan standaard dubbel glas.

Het productieproces van HR++ glas begint met het maken van twee glasplaten die aan elkaar worden verbonden door een afstandhouder. Deze afstandhouder zorgt ervoor dat er een spouw ontstaat tussen de glasplaten. Vervolgens wordt de spouw gevuld met edelgas en wordt er een speciale coating aangebracht op één van de glasplaten. Ten slotte worden de glasplaten samengevoegd en afgedicht, waardoor het HR++ glas ontstaat.

De voordelen van HR++ isolatieglas

HR++ glas biedt verschillende voordelen ten opzichte van standaard glas. Ten eerste zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie in huis. Door de betere isolerende eigenschappen van HR++ glas kan er minder warmte ontsnappen, waardoor er minder energie nodig is om het huis te verwarmen. Dit resulteert in lagere stookkosten en een lagere CO2-uitstoot.

Daarnaast zorgt HR++ glas ook voor kostenbesparingen op de lange termijn. Hoewel de initiële investering in HR++ glas hoger is dan bij standaard dubbel glas, kunnen de besparingen op energiekosten ervoor zorgen dat deze investering binnen enkele jaren wordt terugverdiend. Bovendien kan HR++ glas ook zorgen voor een verhoogde waarde van het huis, wat gunstig kan zijn bij eventuele verkoop.

Een ander voordeel van HR++ glas is het verbeterde comfort in huis. Doordat HR++ glas beter isoleert, blijft de warmte beter binnen en wordt tocht verminderd. Dit zorgt voor een aangenamere temperatuur in huis en voorkomt koude plekken bij ramen. Daarnaast zorgt HR++ glas ook voor een betere geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd.

Isoleren met HR++ glas: hoe werkt het?

HR++ glas werkt door het verminderen van warmteverlies en het verbeteren van de energie-efficiëntie in huis. Dit wordt bereikt door de combinatie van de isolerende eigenschappen van de spouw en de speciale coating op het glas.

De spouw tussen de glasplaten is gevuld met edelgas, meestal argon. Dit gas heeft een hogere dichtheid dan lucht, waardoor warmteoverdracht wordt verminderd. Daarnaast zorgt de speciale coating op één van de glasplaten ervoor dat warmte beter wordt gereflecteerd naar binnen, terwijl zonlicht nog steeds wordt doorgelaten. Hierdoor kan er meer natuurlijk licht binnenkomen zonder dat er extra warmte wordt binnengelaten.

Door het verminderen van warmteverlies zorgt HR++ glas voor een betere isolatie van het huis. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen, wat resulteert in lagere stookkosten en een lagere CO2-uitstoot. Daarnaast zorgt HR++ glas er ook voor dat er minder tocht is bij ramen, waardoor het comfort in huis wordt verbeterd.

Energiebesparing met HR++ glas: wat zijn de mogelijkheden?

Met HR++ glas kan er aanzienlijk veel energie worden bespaard. Volgens onderzoek kan het vervangen van enkel glas door HR++ glas leiden tot een energiebesparing van wel 20 tot 30 procent. Dit komt doordat HR++ glas veel beter isoleert en dus minder warmteverlies heeft.

Deze energiebesparing kan resulteren in lagere stookkosten, vooral in de wintermaanden. Doordat er minder warmte ontsnapt, hoeft de verwarming minder hard te werken om het huis op temperatuur te houden. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Daarnaast kan HR++ glas ook helpen bij het besparen op koelkosten in de zomermaanden. Doordat HR++ glas warmte beter reflecteert, kan het ervoor zorgen dat er minder warmte van buiten naar binnen komt. Hierdoor blijft het huis koeler en hoeft er minder gebruik te worden gemaakt van airconditioning of ventilatoren.

HR++ glas in huis: waar plaats je het?

HR++ glas kan op verschillende plaatsen in huis worden geïnstalleerd om optimaal te profiteren van de voordelen ervan. De meest voor de hand liggende plaatsen zijn ramen en deuren, omdat dit de plekken zijn waar warmteverlies het grootst is.

Het vervangen van enkel glas door HR++ glas in ramen kan een grote impact hebben op de energie-efficiëntie van het huis. Daarnaast kan het ook zorgen voor een betere geluidsisolatie en meer comfort in huis.

Ook deuren kunnen worden voorzien van HR++ glas om warmteverlies te verminderen. Dit geldt vooral voor buitendeuren, omdat deze vaak direct in contact staan met de buitenlucht. Door het plaatsen van HR++ glas in deuren kan er minder warmte ontsnappen en blijft het huis beter geïsoleerd.

Daarnaast kan HR++ glas ook worden geïnstalleerd in dakramen, serres en andere glazen constructies in huis. Dit zorgt niet alleen voor een betere isolatie, maar ook voor meer natuurlijk licht in deze ruimtes.

Soorten HR++ glas voor thuisgebruik

Er zijn verschillende soorten HR++ glas beschikbaar voor thuisgebruik, afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen van de huiseigenaar. De meest voorkomende types zijn HR++ glas met standaard coating, HR++ glas met zonwerende coating en HR++ glas met geluidswerende coating.

HR++ glas met standaard coating is de meest voorkomende variant en biedt goede isolerende eigenschappen. Het laat veel natuurlijk licht binnen en heeft een goede warmtewering.

HR++ glas met zonwerende coating is speciaal ontworpen om warmte van buitenaf te reflecteren. Dit type glas is ideaal voor ruimtes die veel zonlicht ontvangen en waar het snel warm kan worden, zoals serres of kamers op het zuiden.

HR++ glas met geluidswerende coating is ontworpen om geluid van buitenaf te verminderen. Dit type glas is ideaal voor huizen die dicht bij drukke wegen of andere lawaaierige omgevingen liggen.

Duurzaamheid met HR++ glas: hoe draagt het bij?

HR++ glas draagt bij aan duurzaamheid op verschillende manieren. Ten eerste zorgt het voor een vermindering van de CO2-uitstoot door het verminderen van de energievraag in huis. Doordat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen, wordt er minder gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot.

Daarnaast draagt HR++ glas ook bij aan het behoud van energiebronnen. Doordat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen, wordt er minder gebruik gemaakt van elektriciteit of gas, wat helpt om deze bronnen te behouden voor toekomstige generaties.

Bovendien heeft HR++ glas ook een lange levensduur, waardoor het minder vaak vervangen hoeft te worden. Dit zorgt voor minder afval en vermindert de belasting van het milieu.

HR++ glas vs. standaard glas: wat zijn de verschillen?

Het belangrijkste verschil tussen HR++ glas en standaard glas is de isolatiewaarde. HR++ glas heeft een veel lagere U-waarde dan standaard glas, wat betekent dat het veel beter isoleert en minder warmteverlies heeft. Dit resulteert in lagere stookkosten en een hogere energie-efficiëntie.

Daarnaast heeft HR++ glas ook een betere geluidsisolatie dan standaard glas. Dit zorgt voor meer comfort in huis en vermindert de overlast van geluid van buitenaf.

Een ander verschil is de prijs. HR++ glas is over het algemeen duurder dan standaard glas, vanwege de betere isolerende eigenschappen en het gebruik van speciale coatings. Echter, de besparingen op energiekosten kunnen ervoor zorgen dat de investering in HR++ glas binnen enkele jaren wordt terugverdiend.

HR++ glas en terugverdientijd: is het de investering waard?

De kosten van HR++ glas kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het raam, het type coating en de installatiekosten. Over het algemeen ligt de prijs van HR++ glas hoger dan die van standaard dubbel glas.

De terugverdientijd van HR++ glas kan variëren, afhankelijk van de energieprijzen en het energieverbruik in huis. Gemiddeld genomen kan de investering in HR++ glas binnen 5 tot 10 jaar worden terugverdiend door besparingen op energiekosten.

Hoewel de initiële kosten hoger zijn, kan HR++ glas op de lange termijn een goede investering zijn. Niet alleen zorgt het voor lagere energiekosten, maar het kan ook de waarde van het huis verhogen en bijdragen aan een beter comfort en een lagere CO2-uitstoot.

HR++ glas installatie: waar moet je op letten?

Bij het installeren van HR++ glas zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om een betrouwbare en ervaren installateur te kiezen. Vraag naar referenties en kijk of de installateur gecertificeerd is.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste afmetingen van het glas te bepalen. Meet de ramen nauwkeurig op voordat je HR++ glas bestelt, om ervoor te zorgen dat het perfect past.

Ook de kwaliteit van het glas is belangrijk. Kies voor HR++ glas dat voldoet aan de geldende normen en keurmerken, zoals het KOMO-keurmerk.

Tot slot is een goede installatie van HR++ glas essentieel voor optimale prestaties. Zorg ervoor dat het glas goed wordt geplaatst en afgedicht, om warmteverlies te voorkomen.

Conclusie

HR++ glas biedt vele voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, kostenbesparing, comfort en duurzaamheid. Het glas heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en de energie-efficiëntie van een gebouw wordt verbeterd. Dit resulteert in lagere energiekosten en een vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast zorgt HR++ glas voor een comfortabel binnenklimaat, doordat het de warmte van de zon binnenlaat en tegelijkertijd koude lucht buiten houdt. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling en voorkomt tocht. Bovendien is HR++ glas duurzaam, omdat het recyclebaar is en bijdraagt aan een lagere milieubelasting. Kortom, HR++ glas is een uitstekende investering voor zowel particulieren als bedrijven, die willen besparen op energiekosten, het comfort willen verhogen en bij willen dragen aan een duurzame toekomst.

FAQs

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een type dubbel glas dat bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw gevuld met edelgas. Het glas heeft een speciale coating die ervoor zorgt dat warmte beter wordt vastgehouden en dat zonlicht beter wordt doorgelaten.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas zorgt voor een betere isolatie van een woning, waardoor er minder warmte verloren gaat en de energierekening omlaag kan. Daarnaast zorgt het voor meer comfort in huis, doordat er minder tocht en koudestraling is. Ook kan HR++ glas zorgen voor minder geluidsoverlast van buitenaf.

Is HR++ glas duurder dan gewoon dubbel glas?

Ja, HR++ glas is duurder dan gewoon dubbel glas. De prijs van HR++ glas ligt gemiddeld zo’n 20% hoger dan gewoon dubbel glas. Echter, door de besparing op energiekosten kan HR++ glas op de lange termijn wel voordeliger zijn.

Hoeveel bespaar ik met HR++ glas?

Met HR++ glas kan er gemiddeld zo’n 20% bespaard worden op de energierekening ten opzichte van gewoon dubbel glas. Dit kan oplopen tot wel 30% bij een slecht geïsoleerde woning.

Is HR++ glas zinvol voor elke woning?

HR++ glas is vooral zinvol voor woningen die nog geen dubbel glas hebben of waarbij het huidige dubbel glas aan vervanging toe is. Bij goed geïsoleerde woningen kan de meerwaarde van HR++ glas beperkt zijn. Het is daarom verstandig om een specialist te raadplegen voor advies op maat.

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit artikel

WhatsApp
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Wat onze klanten vertellen...

Daar zijn we trots op!

Otera Beoordeling Klanten

4.8 sterren van 5
Google & Trustpilot

Ontvang onze zonnige e-zine in je brievenbus

Speciaal voor liefhebbers van verduurzamen

Volg met ons de laatste trends in groen en duurzaam nieuws. No worries, wij spammen niet en afmelden kan bij elk bericht dat je ontvangt. Schrijf je nu in!

Otera Adviesgesprek Medewerker

Op al je vragen een antwoord, zo geregeld!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres in en een besparingsexpert neemt binnen 1 dag contact op om je wensen door te nemen of plan zelf een adviesgesprek in.

* Verplicht veld