HR++ glas

Besparing: 6% op stookkosten en gunstige subsidie

Minder kou door je ramen? Vervang enkel en dubbel glas door HR++ of triple glas. Je houdt de warmte binnen en het wordt stiller in huis. En het is goed voor je energierekening en het klimaat.
Otera Keurmerken Header Hero
Otera Besparing Label
Otera Euromunten
Otera Financieel Label

Besparing: Tot wel 6% op stookkosten en gunstige subsidieregeling

SDe subsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren, heb je extra voordeel: het bedrag per vierkante meter is dan 2 keer zo hoog.

Bespaar flink en woon comfortabeler

Enkelglas en dubbel glas kun je het beste vervangen door HR++ isolatieglas. Dan bespaar je flink wat energie en je woont comfortabeler. Nog een voordeel van isolatieglas: het geluid van de straat dringt minder door.

Otera Hr Glas Kozijn

Wat is HR++ glas?

HR++ beglazing is isolerend dubbel glas bestaande uit twee ruiten die door een afstandshouder, zoals een metalen kader, aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Daarnaast is op de spouwzijde van het glas een warmtereflecterende coating aangebracht en is de ruimte tussen de glaslagen gevuld met edelgas. Deze combinatie zorgt ervoor dat HR++ glas een aanzienlijk hogere optimale warmte-efficiëntie heeft dan standaard enkel of dubbel glas.

Verschil HR++ en dubbel glas?

HR++ glas is dus simpel gezegd een beter isolerende vorm van glaswerk met een extra isolerende vulling van gas. Je zou verwachten dat dit glaswerk ook duurder is dan dubbel glas. Gelukkig is dat niet het geval. Dubbelglas en HR++ glas zijn betreft kosten vergelijkbaar.
Otera Hr Glas Vrouw
Otera Hr Glas Kinderen

Voordelen van HR++ glas?

HR++ glas brengt diverse voordelen met zich mee. De coating en het isolerende gas tussen de platen zorgen voor betere isolatie dan standaard dubbel glas. Hierdoor behoud je een aangename temperatuur in huis en verlies je veel minder warmte. Door het warmteverlies te beperken, zorgt HR++ glas daarom voor lagere energiekosten.

HR++ glas heeft als bijkomend voordeel ook een verkoelende werking vanwege de aanwezige coating. Ideaal tijdens warm zomerweer. Tot slot is het mogelijk om subsidie te ontvangen op het plaatsen van HR ++ glas.

Hoe bespaar je met HR++ glas?

De besparing met HR++ glas is aanzienlijk. Doordat je minder hard hoeft te stoken om je woning warm te krijgen en houden en je minder last van tocht hebt, gaat je gasverbruik flink omlaag. Omdat HR++ glas een lage U-waarde heeft, profiteer je met dit type glas van een betere isolatiewaarde.
Otera Hr Glas Gezin
Otera Hr Glas Woning

Subsidie voor HR++ glas?

Wist je dat je een deel van de kosten kunt opvangen met de Investeringssubsidie Duurzaam Energie (ISDE)? In 2023 krijg je met deze regeling tot 15% subsidie terug op de kosten.

Als je meer dan één verduurzamingsmaatregel binnen een jaar treft, verdubbelt de subsidie.

Geluid reduceren met HR++ glas

Standaard dubbel glas werkt al geluidsreducerend. Twee glasplaten en de spouw (de ruimte tussen de glasplaten) dempen de trillingen. Hoe breder de spouw in het dubbel glas, hoe beter geluidsisolerend het glas is.

Bij HR++ glas is de spouw voorzien van een speciale gasvulling en een HR coating. Dankzij de gasvulling, heeft HR++ een hoge warmte-isolerende werking.

Geluidsreducerend HR++ glas is het beste type beglazing wanneer het aankomt op het reduceren van geluid.

Otera Hr Glas Koppel

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Otera Hr Glas Montage
Otera Zekerheden Garantie Keurmerken

Van advies tot installatie

We analyseren jouw specifieke behoeften en woning om het meest geschikte oplossing voor je te vinden.

Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een professionele installatie van jouw HR++ glas (en kozijnen), waarbij kwaliteit en efficiëntie voorop staan.

We helpen je de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden te begrijpen om jouw investering zo kosteneffectief mogelijk te maken.

Door te kiezen voor een HR++ glas draag je actief bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Wat onze klanten vertellen...

Daar zijn we trots op!

Otera Beoordeling Klanten

4.8 sterren van 5
Google & Trustpilot

Ontvang onze zonnige E-zine in je brievenbus!

Schrijf je in en laat je inspireren, leer hoe je eenvoudig kunt besparen en maak kans op fantastische prijzen!

🌿Klaar voor inspiratie en plezier rechtstreeks in je inbox? Met de Zonnige E-zine duik je in de wereld van duurzaam leven met praktische tips, de nieuwste technologieën en inspirerende verhalen die laten zien hoe makkelijk en leuk het is om groener te leven. Van eenvoudige besparingstips tot exclusieve abonnee-aanbiedingen, en niet te vergeten onze spannende winacties, je vindt het allemaal in onze Zonnine E-zine nieuwsbrief!

Geen zorgen, wij spammen niet en we delen je e-mail nooit met anderen. We sturen alleen inspirerende en motiverende berichten. Voeg ons toe aan je lijst van vertrouwde afzenders, zo mis je nooit een tip of idee die echt het verschil kan maken!

Otera Adviesgesprek Medewerker

Op al je vragen een antwoord, zo geregeld!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres in en een besparingsexpert neemt binnen 1 dag contact op om je wensen door te nemen of plan zelf een adviesgesprek in.

* Verplicht veld