Airconditioning

Besparing: 40% tot 70% op je gasrekening

Met steeds warmere zomers wordt airconditioning steeds populairder in Nederland. Een airco biedt niet alleen verkoeling tijdens de zomermaanden, maar kan ook verwarmen in de winter. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan elk huis, het hele jaar door. Of je nu ontspant na een lange dag, slaapt tijdens warme nachten of thuis bent met je gezin, een airconditioning zorgt voor een comfortabele omgeving. Bovendien besparen energiezuinige modellen op de lange termijn ook op energiekosten. Kortom, investeren in airconditioning is investeren in comfort, ongeacht het seizoen.

Otera Keurmerken Header Hero
Otera Besparing Label
Otera Euromunten
Otera Financieel Label

Besparing: 40% tot 70% op je gasrekening

Kies er bijvoorbeeld voor om de woonkamer te verwarmen naar een aangename temperatuur met een airco. De rest van uw huis kunt u vervolgens verwarmen naar een lagere temperatuur met de cv-ketel. Met deze manier van verwarmen, kunt u tot wel 70% besparen op gas.

Ventileren, zuiveren en ontvochtigen

Een airco, ofwel een lucht-lucht-warmtepomp, kan zowel koelen als verwarmen door warmte uit de lucht te halen of af te geven, afhankelijk van het seizoen. Het systeem, bestaande uit een buiten- en binnenunit, gebruikt de buitenlucht om via een koudemiddel de binnenlucht te verwarmen of te koelen. Voor elke te verwarmen ruimte is een aparte binnenunit nodig. Ondanks het stroomverbruik is een airco een energiezuinige optie voor verwarming dankzij het gebruik van buitenlucht.

Otera Airconditioning Woning 1

Voordelen airco verwarming

Een airco is een efficiënte manier om specifieke kamers te verwarmen. Hij is een stuk energiezuiniger dan bijvoorbeeld infraroodpanelen of andere vormen van elektrische verwarming.
Met een airco krijg je een kamer sneller warm dan met bijvoorbeeld vloerverwarming.
Met een airco kun je niet alleen verwarmen maar ook koelen.

Specifieke ruimtes verwarmen

Een airco wordt meestal gebruikt voor de verwarming van specifieke ruimtes. Verwarm jij bijvoorbeeld alleen je woonkamer maar staat de verwarming in de slaapkamers altijd uit? In zo’n geval zou het een goede optie kunnen zijn om je woonkamer te verwarmen met airco.

Sommige mensen kiezen ook voor verwarming door een gasgestookte cv-ketel in combinatie met een airco. Met de cv-ketel verwarmen ze het hele huis tot een bepaalde basistemperatuur, bijvoorbeeld 18 graden. De airco gebruiken ze om bijvoorbeeld de woonkamer extra bij te verwarmen wanneer ze daar zijn. Wanneer je dit slim doet, ben je mogelijk goedkoper uit dan wanneer je in het hele huis de centrale verwarming hoger zet.

Otera Airconditioning Slaapkamer
Otera Airconditioning Woonkamer

Hele woning verwarmen?

Als je slechts één of twee ruimte wilt verwarmen, kan een airco dus een goede optie zijn. Maar je hele huis verwarmen doe je beter met een lucht-water-warmtepomp zoals bijvoorbeeld een hybride warmtepomp. Ten eerste omdat je met een airco in elke ruimte een binnenunit nodig hebt. Ten tweede omdat de aanschafkosten van een airco met meerdere binnenunits al snel hoger zijn dan die van andere warmtepompen. Een airco met slechts een of twee binnenunits is wel goedkoper. Qua rendement zijn beide soorten warmtepompen overigens vergelijkbaar.

Wanneer bespaar je met airco?

Door te verwarmen met een airco kan je dus gas besparen. Je verbruikt wel meer stroom. Maar ben je nou onder de streep goedkoper uit? Dat ligt eraan. Je bent goedkoper uit wanneer de kosten van je extra elektriciteitsverbruik lager zijn dan het geld dat je bespaart doordat je minder gas verbruikt.

Waar dit omslagpunt precies ligt, ligt aan jouw specifieke situatie. Zo speelt bijvoorbeeld mee welke energietarieven je betaalt, hoe vaak je thuis bent en hoeveel ruimtes je verwarmt met behulp van een airco.

Otera Airconditioning Buitenunit
Otera Wintersale Label
Otera Warmtepomp En Zonnepanelen

Airconditioning én zonnepanelen

The perfect match! De hybride warmtepomp zal gas besparen, maar heeft ook elektriciteit nodig om te werken. Het gasverbruik zal dus dalen en het elektriciteitsverbruik zal stijgen. Om de kosten voor elektriciteit (nog verder) te drukken, kun je zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen. Ook voor een zonnepanelensysteem inclusief montage ben je bij Otera aan het juiste adres.

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Otera Airconditioning Monteur
Otera Zekerheden Garantie Keurmerken

Van advies tot installatie

We analyseren jouw specifieke behoeften en woning om het meest geschikte airconditioningsysteem voor je te vinden.

Onze gecertificeerde installateurs zorgen voor een professionele installatie van jouw airconditioning, waarbij kwaliteit en efficiëntie voorop staan.

Een regelmatige service zorgt voor de optimale werking en levensduur van jouw airconditioning.

We helpen je de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden te begrijpen om jouw investering zo kosteneffectief mogelijk te maken.

Door te kiezen voor een energie zuinige airconditioning draag je actief bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Wat onze klanten vertellen...

Daar zijn we trots op!

Otera Beoordeling Klanten

4.8 sterren van 5
Google & Trustpilot

Ontvang onze zonnige E-zine in je brievenbus!

Schrijf je in en laat je inspireren, leer hoe je eenvoudig kunt besparen en maak kans op fantastische prijzen!

🌿Klaar voor inspiratie en plezier rechtstreeks in je inbox? Met de Zonnige E-zine duik je in de wereld van duurzaam leven met praktische tips, de nieuwste technologieën en inspirerende verhalen die laten zien hoe makkelijk en leuk het is om groener te leven. Van eenvoudige besparingstips tot exclusieve abonnee-aanbiedingen, en niet te vergeten onze spannende winacties, je vindt het allemaal in onze Zonnine E-zine nieuwsbrief!

Geen zorgen, wij spammen niet en we delen je e-mail nooit met anderen. We sturen alleen inspirerende en motiverende berichten. Voeg ons toe aan je lijst van vertrouwde afzenders, zo mis je nooit een tip of idee die echt het verschil kan maken!

Otera Adviesgesprek Medewerker

Op al je vragen een antwoord, zo geregeld!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres in en een besparingsexpert neemt binnen 1 dag contact op om je wensen door te nemen of plan zelf een adviesgesprek in.

* Verplicht veld