10 voordelen van zonnepanelen

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Wat onze klanten vertellen...

Daar zijn we trots op!

Otera Beoordeling Klanten

4.8 sterren van 5
Google & Trustpilot

10 voordelen van zonnepanelen

FAQs

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit fotovoltaïsche cellen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom. Een omvormer zet deze gelijkstroom vervolgens om in wisselstroom, die gebruikt kan worden in huis.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen werken door middel van fotovoltaïsche cellen. Deze cellen bestaan uit lagen silicium, die zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. De elektriciteit wordt vervolgens via een omvormer omgezet in wisselstroom, die gebruikt kan worden in huis.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Er zijn verschillende voordelen van zonnepanelen, waaronder:

  • Ze zijn duurzaam en milieuvriendelijk
  • Ze besparen op energiekosten
  • Ze verhogen de waarde van een woning
  • Ze zijn onderhoudsarm
  • Ze hebben een lange levensduur
  • Ze zijn geschikt voor verschillende soorten daken
  • Ze zijn eenvoudig te installeren
  • Ze verminderen de afhankelijkheid van energieleveranciers
  • Ze dragen bij aan een beter milieu
  • Ze zijn financieel aantrekkelijk door subsidies en belastingvoordelen

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen dat nodig is en het type dak waarop ze geïnstalleerd worden. Gemiddeld kost een zonnepanelensysteem tussen de €4.000 en €8.000.

Hoeveel energie leveren zonnepanelen op?

Hoeveel energie zonnepanelen opwekken, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, de locatie en de hoeveelheid zonlicht. Gemiddeld levert een zonnepanelensysteem van 10 panelen ongeveer 2.500 kWh per jaar op.

Zijn zonnepanelen geschikt voor elk dak?

Zonnepanelen zijn geschikt voor verschillende soorten daken, zoals schuine daken en platte daken. Het is wel belangrijk dat het dak voldoende draagkracht heeft en dat er geen schaduw op de panelen valt.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen hebben een lange levensduur en gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Na deze periode kunnen ze nog steeds energie opwekken, maar neemt de opbrengst wel af.

Zijn er subsidies beschikbaar voor zonnepanelen?

Ja, er zijn verschillende subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor zonnepanelen. Zo is er de btw-teruggave regeling en de salderingsregeling. Ook zijn er gemeentelijke subsidies en leningen beschikbaar.

Zijn zonnepanelen onderhoudsintensief?

Nee, zonnepanelen zijn over het algemeen onderhoudsarm. Het is wel belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en te controleren op beschadigingen.

Vrijblijvend advies op maat ontvangen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning te verduurzamen. Vraag direct een gratis oriëntatiegesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit artikel

WhatsApp
Pinterest
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Wat onze klanten vertellen...

Daar zijn we trots op!

Otera Beoordeling Klanten

4.8 sterren van 5
Google & Trustpilot

Ontvang onze zonnige e-zine in je brievenbus

Speciaal voor liefhebbers van verduurzamen

Volg met ons de laatste trends in groen en duurzaam nieuws. No worries, wij spammen niet en afmelden kan bij elk bericht dat je ontvangt. Schrijf je nu in!

Otera Adviesgesprek Medewerker

Op al je vragen een antwoord, zo geregeld!

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Vul je naam, telefoonnummer en e-mailadres in en een besparingsexpert neemt binnen 1 dag contact op om je wensen door te nemen of plan zelf een adviesgesprek in.

* Verplicht veld